آنفولانزا یا سرماخوردگی؟ تفاوت‌ها و شباهت‌ها

Back to بلاگ
سرماخوردگی یا آنفولانزا

آنفولانزا یا سرماخوردگی؟ تفاوت‌ها و شباهت‌ها

4.6
(5)

زمان تخمینی مطالعه: 6 دقیقه

اگر آبریزش بینی دارید و تب کرده اید ممکن است از خود سوال کنید که آیا من فقط سرماخوردم یا آنفولانزا گرفتم؟؟

چگونه بفهمیم سرما خوردیم یا آنفولانزا گرفتیم؟

سرماخوردم یا آنفولانزا دارم ؟؟ این رایج ترین سوالی هست که در فصل های پاییز و زمستان پرسیده می شود ولی از آنجایی که بیماری های تنفسی دارای علائم مشترک هستند همیشه سردرگمی وجود دارد، با اینحال نظر به موجودیت برخی علائم، سرنخ هایی برای تفاوت این دو بیماری ویروسی وجود دارد و این علائم ممکن است همپوشانی داشته باشند یا از نظر درجه متفاوت باشند. برخی علایم شامل:

  • آبریزش بینی و سرفه(مشترک بین آنفولانزا و سرماخوردگی،اما در اما در سرماخوردگی شایع تر است.
  • آبریزش و گرفتگی بینی (مشترک بین سرماخوردگی و آنفولانزا).
  • سرفه (مشترک بین آنفولانزا و سرماخوردگی)
  • گلودرد(مشترک بین آنفولانزا و سرماخوردگی)
  • تب و لرز (معمولا فقط در آنفولانزا ظاهر می شود )
  • بدن درد (معمولا آنفولانزا)
  • سردرد (آنفولانزا)
  • خستگی (آنفولانزا)
  • استفراغ و اسهال (آنفولانزا، به ویژه در کودکان).

تب بالاتر، بدن درد و احساس بیماری و خستگی زیاد از علائم آنفولانزا هستند، این علایم شدیدتر از سرماخوردگی معمولی می باشد و می تواند منجر به عواقب جدی تری برای سلامتی شما شود.
اگر شما تا دیروز حال تون خوب بوده ولی به یکباره خیلی سریع به صورت حاد با درد شدید عضلانی،خستگی زیاد و سردرد وحشتناک مواجه شدید این علایم معمولا نشانه های آنفولانزا( شروع ناگهانی) است.
با اینحال اگر به صورت خفیف و تدریجی علایمی مانند گلودرد، آبریزش بینی، سرفه برایتان ایجاد شد ممکن است ناشی از سرماخوردگی( شروع تدریجی، خفیف تر) باشد.

نکته مهم: برخلاف آنفولانزا در سرماخوردگی یا آلرژی‌های فصلی اغلب تب ایجاد نمی شود .

عوارض آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟

  • آنفولانزا: ذات الریه یا پنومونی، عفونت های باکتریایی، بستری شدن در بیمارستان، بعضی موارد منجر به مرگ بیمار می شود.
  • سرماخوردگی معمولی: معمولاً هیچ عارضه ای ندارد.

درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا

به طور کلی، هیچ داروی برای درمان یا محدود کردن علائم سرماخوردگی و آنفولانزا وجود ندارد. با این حال، برخی روش ها به صورت تجربی حاکی از آن است که می توانند به تسکین علائم شما کمک کنند. این موارد عبارتند از:

مصرف مایعات

مصرف مایعات در سرماخوردگی
مصرف مایعات در سرماخوردگی

مهمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که هیدراته بمانید زیرا کم آبی بدن می تواند باعث تشدید بدن درد، سرگیجه و سردرد نزد شما شود.
نوشیدن 1.5 تا 2 لیتر مایعات در روز را برای جلوگیری از کم آبی برای اکثر افراد توصیه می کند. ولی در صورتیکه به بیماری مزمن قلبی، کبدی یا کلیوی مبتلا هستید، از پزشک خود بپرسید که میزان مصرف مایعات مناسب برای شما چقدر باید باشد.

استراحت كردن

استراحت کردن باعث افزایش ایمنی بدن تان می شود.از طرفی هم ورزش سیستم ایمنی را تقویت کرده و به مبارزه با عفونت‌های ویروسی و باکتریایی کمک می‌کند.توجه داشته باشید که ورزش های سبک یا حداکثر متوسط راانجام دهید،در صورتی که سرفه یا تنگی نفس دارید بهتر از هر نوع ورزشی صرف نظر کنید.

افزودن عسل به نوشیدنی های گرم

عسل با خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و ضد میکروبی خود می تواند یک تسکین دهنده طبیعی برای علایم گلودردتان باشد،نوشیدن چای گرم با عسل برای کاهش سرفه،بهبود احتقان و التهاب و همچنین گلودرد به شدت موثر شناخته شده است،اضافه کردن لیمو در عصاره ی عسل نیز به شما کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشید.
به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم هرگز به نوزاد زیر یک سال عسل ندهید.

استنشاق بخار آب گرم

استنشاق بخار حاوی قطره منتول یا اکالیپتوس باریج اسانس برای بهبود عفونت های تنفسی و رفع سرفه و احتقان بینی در دوران سرماخوردگی ،آنفولانزا و برونشیت کمک کننده می باشد و با تکسین علایم و توسع مجاری هوای باعث می شود تنفس راحت تری داشته باشید.

شستن بینی با آب نمک

اگر گرفتگی بینی دارید می توانید از اسپری بینی سالین برای کاهش احتقان و خشکی بینی استفاده نمایید از طرفی
شستن بینی با آب نمک از گسترش عفونت به سینوس‌ها جلوگیری کرده و از شدت گرفتن آبریزش بینی جلوگیری می کند.

کارهایی که نباید هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا انجام دهید!

توجه داشته باشید در طی دوران سرماخوردگی یا آنفولانزا استفاده از اسپری های ضداحتقان بینی( فنیل افرین،نفازولین به دلیل ایجاد تپش قلب،اضطراب)یا کورتیکواستروئیدهای داخل بینی(اسپری بکلومتازون، فلوتیکازون به دلیل ایجاد وابستگی)در طولانی مدت زیاده روی نکنید.

آنتی بیوتیک ها برای عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی،کرونا یا آنفولانزا موثر نیستند. از آنجایی که آنفولانزا و سرماخوردگی ناشی از ویروس‌ها هستند، باید منتظر بمانید(یک هفته تا 10 روز)تا دوره خود را طی می کنند.معمولا یک هفته علایم را به صورت خفیف خواهید داشت تا سیستم ایمنی بدن تان بتواند با ویروس مبارزه کند،برای تسریع این روند بدن تان فقط به زمان نیاز خواهد داشت و شما به جز استراحت،مصرف مایعات و تقویت ایمنی بدن تان کار زیادی نمی توانید انجام دهید.با این حال،در صورت تشدید علایم یا هر نوع مشکل با پزشک خود مشورت کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟

بیشتر اوقات، برای سرماخوردگی یا آنفولانزا نیازی به مراجعه به پزشک ندارید، با این حال اگر بیماری زمینه ای ریوی دارید در صورت هر علایمی ممکن است پزشک تان بخواهدآزمایش کووید-19 یا آنفولانزا انجام دهید.
اکثر ویروس ها در عرض یک هفته تا 10 روز دوره خود را طی می کنند. اگر علایم تان ادامه پیدا کند، ممکن است یک عفونت باکتریایی اولیه یا ثانویه وجود داشته باشد و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشید.
در صورتی که علائم شدیدتری پیدا کنید مثلا دچار تنگی نفس، درد قفسه سینه، ضعف، تشنج، سرگیجه، تب بالا ومداوم، کم آبی بدن، سرفه خونی یا هر نوع علایمی که سیر پیشرونده نزد شما ایجاد کرده باشد باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

نویسنده: خانم دکتر صادق

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

با انتخاب ستاره ها به این مقاله امتیاز بدهید.

امتیاز میانگین 4.6 / 5. تعداد آرا: 5

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید!

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مقاله را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم این مقاله را بهبود دهیم؟

HTML tutorial

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to بلاگ