ویتامین های مناسب پوست را چه زماني بايد مصرف كرد؟

Back to بلاگ
ویتامین های مناسب پوست

ویتامین های مناسب پوست را چه زماني بايد مصرف كرد؟

5
(1)

زمان تقریبی مطالعه: 11 دقیقه

مراقبت از پوست باید بخش مهمی از برنامه سلامتیتان باشد زیرا پوست، بیشترین عضو از بدن را تشکیل می دهد . در اين راستا مصرف ویتامین های مناسب پوست ، حکم پیشگیری کننده از بسياري مشکلات را دارند اما استفاده از این ویتامین‌ها قواعدی دارد که باید رعایت شود تا به خوبی جذب شوند و پوستی شاداب به ما هدیه کنند.

در اين مطلب قصد داريم نكات مهم و بهترين زمان ویتامین های مناسب پوست را با شما مطرح كنيم تا با رعايت اين موارد پوست بهتري داشته باشيد:

همانطور كه مي دانيد مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌های داروخانه‌ای براي مراقبت از پوست در سال‌های اخیر بسیار رواج یافته تا آنجا که قرص، شربت، کپسول و حتی آمپول‌های حاوی انواع ویتامین به یکی از محصولات متنوع موجود در داروخانه‌ها تبدیل شده است.

آيا مصرف ویتامین های مناسب پوست ضرورت دارد؟

هرقدر فرد تغذیه سالم‌تری داشته باشد نیاز به مکمل‌ها کمتر می‌شود. اگر آزمایش شما کمبود مشخصی را گزارش کند نياز به مصرف ويتامين داريد.

همچنين اين نكته را به ياد داشته باشيد كه نبايد در مصرف مکمل‌ها زیاده‌روی كرد. گاهی باید به بدن استراحت داد و با تغذیه سالم نیازهایش را تامین کرد. 

در خصوص مراقبت از پوست بهتر است از چروک شدن پوست جلوگیری کنیم تا اینکه به فکر رفع آن باشيم . اگر پوستی دچار مشکل شود، درمان آن معمولا ۴ تا ۶ ماه زمان لازم دارد اما از این مهم‌تر، مراقبت از پوست است که اثری تعیین کننده دارد. در مورد مکمل‌ها دقیقا همین اتفاق می‌افتد و در کنار کارهایی مانند شست و شوی روزانه ، استفاده از ضد آفتاب مناسب و … نقش پیشگیرانه دارند و قبل از روش‌های تهاجمی و غیر تهاجمی جدید و رایج وارد عمل می‌شوند. از طرفي از نظر وقت و هزینه و جواب‌دهی هم كاملا به صرفه‌ هستند.

معرفي ویتامین های مناسب پوست

مواد معدنی و ویتامین های مناسب پوست كه اثر مثبت می‌گذارند زیادند و اگر ما بخواهیم این موارد را جدا جدا مصرف کنیم، گاهی ممکن است مثلا ده قرص داشته باشیم! این از نظر پذیرش مشکل دارد و تعداد داروی مصرفی نباید زیاد گیج کننده باشد؛ به خصوص در مورد مکمل‌ها. پس می‌توانیم از مکمل‌های ترکیبی مخصوص پوست استفاده کنیم.

به طور کلی ترکیباتی که آنتی اکسیدان هستند، به خوبی با رادیکال‌های آزاد پوست مقابله می‌کنند و مفیدند؛ ترکیباتی مثل هیالورونیک  اسید یا کلاژن هم وجود دارد که از ساختارهای اصلی پوست هستند. البته صحبت ما در مورد یک فرد نرمال است که بیماری خاصی ندارد و داروی خاصی مصرف نمی‌کند؛ چون برخی بیماری‌ها و داروها ایجاب می‌کنند که بیمار ویتامین یا ماده معدنی خاصی را به طور ویژه دریافت کند یا اصلا از این مواد مصرف نکند و پزشک باید در این موارد نظر دهد اما در مورد فردی عادی که می‌خواهد سلامتی پوستی خوبی داشته باشد، می‌تواند این مواد را مصرف کند.

 ویتامین دی، یکی از بهترین ویتامین های مناسب پوست است و ویتامین های C، E و K نیز برای پوست مهم هستند.  مطمئن شوید که ویتامین ها را به مقدار کافی جذب می کنید که این می تواند پوست را سالم و جوان نگه دارد. ویتامین ها می توانند نقاط و لکه های تیره، قرمزی پوست، چروک پوست، جوش های زیرپوستی و سفت و خشکی پوست را کاهش دهند. ویتامین های پوست به شکل مکمل وجود دارند اما این ویتامین ها در محصولات مراقبت از پوست نیز یافت می شوند. دراینجا به چهار ویتامین ضروری برای پوست اشاره می کنیم که می تواند به سلامت پوست کمک کند. 

ویتامین D

ویتامین دی اغلب زمانی ساخته می شود که نورآفتاب بواسطه پوست جذب شود. وقتی نور آفتاب بواسطه پوست جذب می شود، کلسترول به ویتامین دی تبدیل می شود. سپس ویتامین دی وارد کبد و کلیه ها می شود و به اعضای بدن منتقل می شود که این به سلامت سلول ها کمک می کند. ویتامین دی نقش مهمی در حالت پوست دارد و حتی می تواند پسوریازیس را درمان کند. 


مصرف کلسیترول، مقدار التهاب پوست و خارش را در بیماران مبتلا به پسوریازیس کاهش می دهد و عوارض جانبی بسیار کمتری را ایجاد می کند.

Vitamin-D

شما می توانید جذب ویتامین دی را با انجام کارهای زیر افزایش دهید:

  • هر روز 10 دقیقه در معرض نورآفتاب قرار بگیرید (اگر سابقه سرطان پوست دارید، با پزشکتان مشورت کنید).
  • غذاهای غنی شده مثل غلات صبحانه، آب پرتقال و ماست بخورید
  • غذاهای حاوی ویتامین دی مثل ماهی سالمون، تن مصرف کنید.

ویتامین C

ویتامین ث به مقدار زیاد در اپیدرمیس (لایه بیرونی پوست) و نیز درمیس (لایه درونی پوست) وجود دارد. خواص آنتی اکسیدانی و نقش ویتامین ث در تولید کلاژن به سلامت پوست کمک می کند و پوست را سالم نگه می دارد. به همین دلیل است که ویتامین ث یکی از ترکیبات مهم و کلیدی در محصولات مراقبت از پوست و محصولات ضدپیری است.

مصرف ویتامین ث به صورت خوراکی می تواند اثربخشی ضدآفتاب هایی که روی پوست برای حفاظت از آن در برابر اشعه های مضر ماورابنفش مالیده می شود را تقویت کند. ویتامین ث می تواند آسیب به سلول را کاهش دهد و به ترمیم زخم ها و جراحات بدن کمک کند. ویتامین ث می تواند به مقابله با علایم پیری کمک کند زیرا این ویتامین نقش مهمی در ساختن کلاژن طبیعی در بدن دارد. این ویتامین به ترمیم پوست آسیب دیده کمک کرده و در برخی موارد چروک ها را کمتر می کند. 
بدلیل فراوانی ویتامین ث در محصولات بدون نسخه، مکمل های رژیمی و غذاهایی که می خوریم، کمبود این ماده مغذی به ندرت روی می دهد. بنابراین توصیه می شود که هر روز 1000 میلی گرم ویتامین ث مصرف کنید.

Vitamin-C
Vitamin-C
  • مرکبات مثل پرتقال مصرف کنید.
  • از منابع گیاهی ویتامین ث مثل توت فرنگی، بروکلی و اسفناج استفاده کنید.
  • آب پرتقال بنوشید.
  • مکمل ها را به توصیه پزشک مصرف کنید
  • از محصولات ضدپیری پوست حاوی ویتامین ث برای درمان خشکی، قرمزی، چروک و لکه های پیری استفاده کنید.

ویتامین E

ویتامین E نیز همانند ویتامین ث یک آنتی اکسیدان است که وظیفه اصلی آن در مراقبت از پوست، حفاظت از پوست در برابر آسیب های ناشی از نورآفتاب است. اين ويتامين، اشعه های مضر ماورابنفش آفتاب را وقتی به پوست تابیده می شود، جذب می کند. حفاظت از نور به توانایی بدن برای به حداقل رساندن آسیب های ناشی از اشعه های ماورابنفش آفتاب گفته می شود که این می تواند به جلوگیری از لکه های تیره و چروک ها کمک کند. 


بدن معمولا ویتامین E را از طریق سبوم (Sebum)-یک ماده روغنی که از طریق منافذ پوستی ترشح می شود-تولید می کند. سبوم، پوست را مرطوب نگه داشته و از خشکی آن جلوگیری می کند. اگر پوست شما خشک است، ویتامین E می تواند نبود سبوم را جبران کند. ویتامین E به درمان التهاب پوست کمک می کند. 
درحالیکه ویتامین E در بیشتر محصولات مراقبت از پوست موجود است اما مشکل اینجاست که اثرات این ویتامین می تواند با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به حداقل برسد. جذب ویتامین E به مقدار کافی از طریق رژیم غذایی در اولویت قرار دارد.

Vitamin-E
Vitamin-E

اکثر بزرگسالان لازم است هر روز 15 میلی گرم ویتامین E مصرف کنند. شما می توانید جذب این ویتامین را با انجام کارهای زیر افزایش دهید:

  • مغزها و دانه هایی مثل بادام، فندق و تخمه گل آفتابگردان مصرف کنید.
  • مولتی ویتامین یا مکمل ویتامین E بخورید.
  • از محصولات موضعی حاوی ویتامین E و ث استفاده کنید (این محصولات می توانند در حفاظت از پوست موثر باشند). 

ویتامین K

ویتامین k در کمک به فرایند انعقاد خون ضروری بوده و به بدن در ترمیم زخم ها و جراحات، ناراحتی ها و جراحات ناشی از جراحی کمک می کند. وظایف اصلی ویتامین k کمک به شرایط پوست از جمله موارد زیر است:

  • نقاط کشیده شده
  • عروق و رگ های عنکبوتی
  • زخم ها و جراحات
  • نقاط و لکه های تیره
  • حلقه های سیاه دور چشم

ویتامین k در بیشتر کرم های موضعی پوست وجود دارد و می تواند به درمان انواع بیماری های پوستی کمک کند. پزشکان از کرم های حاوی ویتامین k برای بیماران تحت عمل جراحی جهت کمک به کاهش تورم و ناراحتی ها استفاده می کنند. این ویتامین می تواند به سرعت ترمیم پوست شتاب دهد. با این حال مطالعه اثرات ویتامین k بر پوست بسیار کمتر از مطالعه روی ویتامین های ای و ث است. 

Vitamin-K
Vitamin-K


بزرگسالان لازم است هر روز 90 تا 120 میلی گرم ویتامین k مصرف کنند. شما می توانید با خوردن خوراکی های زیر، جذب ویتامین k را افزایش دهید:

  • کلم برگ
  • اسفناج
  • کاهو
  • کلم
  • لوبیا سبز

دستورالعمل‌ استفاده از ساپلامنت‌ها

بعضی از مواد، به خصوص مواد معدنی، جذب را هم تحت تاثیر قرار می‌دهند اما در جایی که یک فرد نرمال قصد دارد یک مکمل ترکیبی برای مثلا سلامت پوست خود دریافت کند این تداخلات جذب چندان اهمیتی ندارد و فرآورده موجود به گونه‌ای فرمول بندی شده که مورد تایید سازمان غذا و دارو است؛ افراد بیمار هم که حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.  بسیاری از داروها ، ویتامین ها و مواد معدنی مثل آهن، کلسیم، زینک در صورت مصرف با معده خالی جذب بهتری خواهند داشت اما برخی افراد که سیستم گوارشی ضعیفی دارند و دچار مشکل می‌شوند، بهتر است این مواد را با غذا مصرف کنند.

در مورد مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای پوست موارد مشخصی وجود دارد:

  • سلنیوم:فرقی ندارد چه زمانی مصرف شود اما بهتر است همراه غذا باشد.
  • روی: بهتر است بعد از غذا خورده شود چون ممکن است کمی معده را اذیت کند که اگر همراه غذا باشد این عارضه کمتر می‌شود.
  • ویتامین سی:به صورت روزانه مشکلی ندارد، چون محلول در آب است و با توجه به تقویت سیستم ایمنی ویتامین محبوبی است که خاصیت آنتی اکسیدانی هم دارد. 
  • ویتامین ای:محلول در چربی هست و همراه با غذا بهتر جذب می‌شود. به طور کلی ویتامین‌های محلول در چربی را به علت خاصیت تجمعی در بدن نباید به طور مداوم مصرف کرد چون مازاد آنها می‌تواند عوارضی ایجاد کند پس بهتر است مصرف آن با نظر پزشک باشد.
  • امگا ۳:این اسید چرب ضروری هم از آن دسته ترکیبات پرخاصیت و محبوب است که مصرف بیش از حد آن میتواند مخاطراتی داشته باشد و همانطور که گفته شد، چون از جنس چربی است همراه غذا خصوصا غذاهای چرب جذب بهتری دارد. (خريد مكمل امگا3)

منبع: داروخانه دکتر آزاده سالم

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

با انتخاب ستاره ها به این مقاله امتیاز بدهید.

امتیاز میانگین 5 / 5. تعداد آرا: 1

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید!

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مقاله را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم این مقاله را بهبود دهیم؟

HTML tutorial

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to بلاگ