پری بیوتیک و پروبیوتیک ؛ تفاوت ها، فواید و منابع

Back to بلاگ
پری بیوتیک و پروبیوتیک

پری بیوتیک و پروبیوتیک ؛ تفاوت ها، فواید و منابع

0
(0)

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

پری بیوتیک و پروبیوتیک هر دو برای سلامت روده مهم و ضروی هستند، اما تفاوت بین این دو چیست؟

پری بیوتیک و پروبیوتیک کدام یک برای سلامت دستگاه گوارش بهتر است؟ روده سالم نقش مهمی در سلامت و تندرستی کلی ما دارد و مصرف پریبیوتیک و پرو بیوتیک چه به صورت غذا یا مکمل یکی از راه های تقویت سیستم گوارش و حفظ سلامت آن است.

میکروبیوم روده (گاهی اوقات فلور روده نامیده می شود) متشکل از 100 تریلیون میکروب باکتریایی زنده است، هم «خوب» و هم «بد» که بر جذب مواد مغذی، متابولیسم، ایمنی، سلامت روان، میزان خواب ما و اینکه آیا ما خوب می خوابیم یا نه، تأثیر می گذارد. مطالعه دانشکده پزشکی هاروارد نشان می‌دهد که روده سالم حتی می تواند از برخی سرطان ها و بیماری های خودایمنی جلوگیری کند.

در همین حال محققان دانشگاه Tsukubaدر ژاپن بر این عقیده هستند که روده سالم می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد. این بدان معناست که باکتری‌های روده ممکن است با کمک به ایجاد پیام‌رسان‌های شیمیایی مهم در مغز، مانند سروتونین و دوپامین، بر الگوهای خواب طبیعی تأثیر بگذارند.

بیایید نگاهی دقیق تر به پری بیوتیکها در برابر پروبیوتیکها بیندازیم و تفاوت ها و فواید آنها برای دستگاه گوارش را بررسی کنیم.

فرق پروبیوتیک با پری بیوتیک چیست؟

پرو بیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده یا باکتری های “خوب” هستند که در غذاها و مکمل ها یافت می شوند. به گفته ترزا جنتیل، متخصص تغذیه و سخنگوی ملی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، هنگامی که به مقدار کافی مصرف شوند، توانایی بازیابی میکروبیوم روده شما و بهبود تعادل میکروبی را دارند.

در همین حال، پریبیوتیک ها فیبرهای غیرقابل هضم هستند که به عنوان سوخت برای باکتری های خوب عمل می کنند که در غذاها و مکمل ها یافت می شوند.

ترزا جنتیل می گوید: ” پری بیوتیک ها فیبرهای گیاهی سالم هستند که منبع غذایی برای باکتری های خوب روده شما هستند.” “پری بیوتیک ها همچنین از رشد و فعالیت پروبیوتیک ها حمایت می کنند و به رشد آنها کمک می کنند.”

مواد غذایی حاوی پری بیوتیک و پروبیوتیک

منابع غذایی پروبیوتیک و پری بیوتیک
منابع غذایی پروبیوتیک و پری بیوتیک

همیشه باید سعی کرد نیازهای بدنی را ابتدا از طریق غذاهای غنی از مواد مغذی به دست آورد، زیرا هر کدام فیبرهای منحصر به فردی دارند که میکروب های مختلف روده شما دوست دارند از آنها تغذیه کنند. این یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش تنوع زیستی میکروبی است که برای سلامت روده بسیار مهم است.

غذاهای حاوی پری بیوتیک

  • کنگر اورشلیم
  • دانه های سویا
  • پیازها
  • سیر
  • مارچوبه
  • تره فرنگی
  • موز نارس/سبز
  • ریشه کاسنی

غذاهای حاوی پروبیوتیک

  • ماست
  • کفیر
  • کلم ترش
  • کیمچی
  • میسو
  • کومبوجا
  • ترشی

مصرف پری بیوتیک بهتر است یا پروبیوتیک؟

مصرف پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها با هم ایده خوبی است، روشی که به عنوان میکروبیوم درمانی شناخته می شود. برای اثربخشی پروبیوتیک ها به پری بیوتیک نیاز ندارید، اما ممکن است آنها را موثرتر کند. در واقع، یک بررسی در سال 2017 این ایده را مطرح کرد که روزی می‌توان از چنین روش‌هایی برای درمان چاقی استفاده کرد، اگرچه این موضوع هنوز در حال بررسی است.

ما باید از هر دو ترکیب پروبیوتیک و پری بیوتیک مصرف کنیم. ترکیبات پری بیوتیک می توانند به طور انتخابی به ارگانیسم پروبیوتیک کمک کنند و باعث رشد این باکتری خوب شوند. پروبیوتیک ها برای ارائه اثر سلامتی خود بر میکروبیوم باید در محیط اسیدی معده زنده بمانند تا بتوانند به روده کوچک برسند.

مصرف پری بیوتیک ها می تواند به باکتری هایی که وارد روده بزرگ می شوند کمک کند تا کار خود را انجام دهند و رشد باکتری های سالم را تحریک کنند.

آیا مصرف پری بیوتیک بهتر است یا پروبیوتیک؟ این به نیازهای سلامتی شما بستگی دارد.

ترزا جنتیل توصیه می‌کند: «اگر می‌خواهید سلامت دستگاه گوارش خود را بهبود ببخشید یا یبوست دارید، مکمل‌های پری بیوتیک برای شما مناسب تر هستند». اگر آنتی‌بیوتیک‌هایی مصرف می‌کنید که برخی از باکتری‌های مفید روده‌تان را از بین برده و یا دچار اسهال شده‌اید، بهتر است مکمل‌های پروبیوتیک را مصرف کنید. همچنین پروبیوتیک‌ها ممکن است به درماتیت آتوپیک، رینیت آلرژیک، انتروکولیت نکروزان و کولیت نوزاد کمک کنند.

سویه پروبیوتیک اهمیت دارد و نباید یک پروبیوتیک را با دیگری یکسان در نظر گرفت، حتی اگر حاوی همان جنس یا سویه باشد.

پست بیوتیک چیست؟

پست بیوتیک ها ترکیبات مفیدی هستند و زمانی ساخته می شوند که باکتری های مفید برای روده (پروبیوتیک ها) فیبر غذایی (پری بیوتیک ها) را هضم و تجزیه کنند. مانند ویتامین B، ویتامین K و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA). برخی از آنها فواید مثبتی بر میکروبیوم روده ما دارند و برخی از بروز مشکلات مختلف در بدن جلوگیری می کنند.
SCFA ها با پایدار نگه داشتن محیط روده و تغذیه باکتری های خوب، نقش مهمی در سلامت دستگاه گوارش ما ایفا می کنند. آنها همچنین مانع از ورود باکتری های فرصت طلب به اکوسیستم روده ما و چسبیدن آنها به اطراف می شوند.

به این مقاله چه امتیازی می دهید؟

با انتخاب ستاره ها به این مقاله امتیاز بدهید.

امتیاز میانگین 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز می دهید!

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود!

اجازه دهید این مقاله را بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم این مقاله را بهبود دهیم؟

HTML tutorial

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to بلاگ