بهترین مواد غذایی برای آنفولانزا!
زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
آنفولانزا و سرماخوردگی دو بیماری بسیار شایع در فصول سرد سال هستند که خیلی از مردم را درگیر میکنند. تغذیه در جلوگیری از ابتلا و یا کمک به بهبود سریعتر این بیماریها بسیار موثر است و باید بدانیم چه غذاهایی برای آنفولانزا مضر و چه مواد غذایی برای آنفولانزا مفید است.
فهرست مطالب
در زمان ابتلا به بیماریهایی نظیر آنفولانزا و سرماخوردگی در کنار مصرف داروهای تجویزی پزشک، باید تغذیه مناسب و مقوی داشت تا اثرات بیماری کمتر و زمان بهبودی کوتاهتر شود. البته که میل به غذا خوردن در دوران بیماری کاهش مییابد اما نیاز است تا مواد غذایی و مایعات حاوی ویتامین، املاح معدنی و ضروری برای ریکاوری بدن مصرف شود.
در این مقاله از مجله سلامت دکتر سالم به شرح این که چه غذاهایی به شما کمک می کند و چه غذایی آسیب بیشتری به شما وارد می کند میپردازیم.
غذاهای مفید برای آنفولانزا
برای آنفولانزا چی بخوریم؟ این سوال بسیاری از مخاطبین ماست که در این بخش به آن میپردازیم.
غذاهای حاوی ویتامین C
ویتامین C یکی از جمله مواردی است که مصرف آن برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است. میوههای حاوی ویتامین سی اصولا منابع غنی از فلاوونیدها هستند که فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارند از جمله کاهش خطر ابتلا به مشکلات و عفونت های تنفسی! این ویتامین را در بسیاری از میوهها و خوراکیها میتوان یافت که مهمترین آنها عبارتاند از:
- فلفل تند یا شیرین به هر رنگی
- آب پرتقال یا نارنج
- گیرپ فروت
- کیوی
- مرکباتی مثل لیمو
- تمشک آبی، قرمز و بنفش
- انگور بنفش یا قرمز
- بروکلی خام
- سبزیجات برگ دار و خام
مایعات
مصرف مايعات فراوان و مرطوب نگه داشتن مخاط از راه های پيشگيری از آنفولانزا و سرماخوردگی است. کلیه ها از آب استفاده می کنند تا مواد اضافی بدن را بیرون بریزند که نوشیدن آب به اندازه کافی باعث افزایش سرعت ریکاوری در فرد می شود. ترکیب آب گرم با عسل، لیمو و زنجبیل باعث کاهش حالت تهوع در افراد میشود.
زنجبیل
یکی از مفیدترین ترکیبات گیاهی برای بدن، زنجبیل است که حالت تهوع در زمان آنفولانزا و سرماخوردگی را کاهش میدهد. مصرف این ماده خواص دیگری از جمله بهبود سیستم گوارشی را در پی دارد.
سیر
در اکثر نسخههای درمانی طب سنتی سیر یکی از پایههای ثابت آنهاست و خواص فراوانی برای سلامتی دارد. بخشی از سیر برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده میشود و مصرف مداوم آن تا 63 درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کرده و عفونتهای گوارشی را درمان میکند. این ماده خوراکی پر خاصیت همچنین ضد ویروس و ضد باکتری است.
سوپ مرغ
سوپ مرغ یکی از بهترین مواد غذایی برای آنفولانزا و سرماخوردگی است که ترکیبات آن باعث مبارزه با التهاب می شود و راه بینی و گلو را باز می کند. البته غذاهایی مانند سوپ سبزیجات نیز اثرات بسیار مثبتی در بهبود شرایط افراد بیمار دارند و به دلیل ترکیبات مقوی به خوبی میتوانند توان از دست رفته بر اثر بیماری را بازیابی کنند.
سبزیجات
برخی از سبزی ها در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا موثر هستند. سبزیجات حاوی ترکیباتی از جمله آهن، پتاسیم، فولیک اسید و انواع ویتامینها از جمله ویتامین سی و … هستند که در بهبود گوارش و همچنین تقویت سیستم ایمنی دخیل هستند.
جو دوسر
جو دوسر یا یولاف یکی از بهترین و کامل ترین انواع غلات است که منبع بزرگی از ویتامینها و موادمعدنی، فیبر و آنتیاکسیدانها محسوب میشود. بتا گلوکان که در بلغور جو دوسر وجود دارد، نوتروفیل ها را در از بین بردن باکتری ها و درمان عفونت موثرتر می سازد. یکی از بهترین تغذیهها ترکیب جو دو سر با موز است که میتواند فیبر و ویتامین هایی مثل پتاسیم را در بدن افزایش دهد.
غذاهای بی مزه
شاید برایتان سوال باشد که چرا غذاهای بی مزه؟ باید بگوییم که آنفولانزا باعث حالت تهوع شده و غذاها را از نظر فرد بی مزه می کند. غذاهایی که خودشان بی مزه هستند ، مثل نان تست یا برنج قهوه ای راحت تر مصرف می شوند. ترکیب کردن این دو ماده با سوپ و وعده های غذایی تضمین می کند که بدن شما مواد معدنی و ویتامین را به اندازه کافی داشته باشد.
دمنوش
دمنوشهای گیاهی با خواص درمانی مانند جوشانده نعناع یا پونه و یا رزماری باعث کاهش سرفه و جوشانده گل گاوزبان در کاهش تب موثر است. چای زنجبیل نیز خاصیت ضدمیکروبی دارد و در بهبود آنفولانزا بسیار موثر است. در کل مصرف دمنوشها نیاز بدن به مایعات را نیز تامین میکند.
مصرف مکمل برای آنفولانزا و سرماخوردگی
مکملهای سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار زیاد است، از ویتامین های گروه B و ویتامین های A، C، E، D ، اسیدفولیک و پانتوتنیک اسید گرفته تا روی، مس و سلنیوم و … ولی در کل مصرف مکمل های ویتامین سی و مکمل های زینک تاثیر بهتری نسبت به بقیه مکملها دارند.
چه غذاهایی برای سرماخوردگی و آنفولانزا مضر است؟
در دوران بیماری باید از یکسری غذاها دوری و پرهیز کنیم تا عوارض بیماری تشدید نشود:
- غذاهای فرآوری شده که حاوی نمک بالایی هستند و التهاب را افزایش میدهند.
- غذاهای چرب که سرعت هضم پایینی دارند.
- لبنیات که لاکتوز موجود در آن بسیار دیر هضم است و باعث ایجاد خلط میشود.
- مصرف غذاهای بیش از حد سفت و برشته که ممکن است گلو را خراش دهند و باعث ایجاد سوزش شوند.
دیدگاهتان را بنویسید